Ο σίγουρος τρόπος να βρούμε τον καταρράκτη Λούλουγκα είναι να πάρουμε από τη Σίταινα το παλιό μονοπάτι Σίταινα-Πλάτανος , Λίγο μετά το αφήnουμε για να πάρουμε εμφανές και έντονα κατηφορικό μονοπάτι. Όταν, μετά μία ώρα περίπου, φτάσουμε σε επίπεδο πεδίο και πριν μπούμε στο φαράγγι της Ζαρμπάνιτσας, πρέπει να ψάξουμε για τον Λούλουγκα, που είναι περίπου είκοσι τριάντα μέτρα δεξιά και πίσω. Ακολουθώντας το νερό   φτάνουμε εύκολα μέχρι τον καταρράκτη. Απογοήτευση. Από τον ονομαστό Λούλουγκα, μόνο ένα τμήμα του γύρο στα δέκα δώδεκα μέτρα είναι ορατό. ενώ δεν μπορούμε να δούμε ολόκληρο τον καταρράκτη που είναι χωμένος μέσα στα βράχια. Αφήνουμε λοιπόν τον Λούλουγκα και συνεχίζοντας την πορεία φτάνουμε σχεδόν αμέσως στο φαράγγι της Ζαρμπάνιτσας.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Από το σημείο αυτό, εάν δεν έχουμε πρόγραμμα να διασχίσουμε το φαράγγι, μπορούμε να στραφούμε δεξιά και να ανέβουμε το ρέμα Κουτουπούς. Όταν φτάσουμε στον δρόμο Άγιος Ανδρέας-Καστάνιτσα, είτε από το δρόμο είτε από τις πλαγιές φτάνουμε σύντομα στην Καστάνιτσα έχοντας κάνει τη διαδρομή, Σίταινα, καταρράκτης Λούλουγκας, ρέμα Κουτουπούς, Καστάνιτσα. Χρειάζονται δύο αυτοκίνητα.  
Ξεκινώντας από τη Σίταινα, το φαράγγι του Λούλουγκα και τον καταρράκτη κατέβηκε το 2008 η ομάδα canyoning του Πεζοπορικού Ομίλου Αθηνών (Π.Ο.Α.)

Φωτογραφίες καί κείμενο Ντίνος Δημητρακόπουλος.

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ