Ο σίγουρος τρόπος να βρούμε τον καταρράκτη Λούλουγκα είναι να πάρουμε από τη Σίταινα το παλιό μονοπάτι Σίταινα-Πλάτανος , Λίγο μετά το αφήnουμε για να πάρουμε εμφανές και έντονα κατηφορικό μονοπάτι. Όταν, μετά μία ώρα περίπου, φτάσουμε σε επίπεδο πεδίο και πριν μπούμε στο φαράγγι της Ζαρμπάνιτσας, πρέπει να ψάξουμε για τον Λούλουγκα, που είναι περίπου είκοσι τριάντα μέτρα δεξιά και πίσω. Ακολουθώντας το νερό   φτάνουμε εύκολα μέχρι τον καταρράκτη. Απογοήτευση. Από τον ονομαστό Λούλουγκα, μόνο ένα τμήμα του γύρο στα δέκα δώδεκα μέτρα είναι ορατό. ενώ δεν μπορούμε να δούμε ολόκληρο τον καταρράκτη που είναι χωμένος μέσα στα βράχια. Αφήνουμε λοιπόν τον Λούλουγκα και συνεχίζοντας την πορεία φτάνουμε σχεδόν αμέσως στο φαράγγι της Ζαρμπάνιτσας.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ  ΛΕΠΙΔΑΣ  ΚΑΣΤΡΟ ΩΡΙΑΣ
Ο Πάρνωνας η Μαλεβός, ψηλότερη κορυφή Μεγάλη Τούρλα 1936 μ., ευρίσκεται στην ανατολική Πελοπόννησο απέναντι από τον Ταϋγετο. Η ονομασία Πάρνωνας είναι πανάρχαια συγγενεύει με τα ονόματα των βουνών Παρνασσός και Πάρνηθα και σημαίνει «κορυφή που λάμπει». Στον Πάρνωνα υπάρχουν πολλά μοναστήρια, γιαυτό λεγότανε και Άγιο ‘Ορος της Πελοποννήσου. Κοντά στο χωριό Άγιος Πέτρος υπάρχει ένα από αυτά, η Μονή Μαλεβής, αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου. Ανατολικά της Μονής υπάρχει ένα γυμνό από βλάστηση οροπέδιο, ο Ξερόκαμπος, η σύμφωνα με τους ντόπιους το Ξηροκάμπι, τα νερά του οποίου σχηματίζουν το ρέμα της Λεπίδας.
Το ρέμα πηγάζει στη Βορειοανατολική άκρη του οροπέδιου, διασχίζει την ανατολική πλευρά του από βορρά προς νότο και στη Νοτιοανατολική άκρη του οροπέδιου βρίσκει διέξοδο, πέφτει από ψηλά και σχηματίζει τους καταρράκτες της Λεπίδας. Το ρέμα συνεχίζει μετά τον δεύτερο καταρράκτη σαν ρέμα Σπηλιάς και μετά το χωριό Πλάτανος σαν ρέμα Σπηλιάκια. (ΑΤΛΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ANAVASI DIGITAL) Eπιμέλεια Tοπωνυμικού Νίκος Νέζης). Στο συγκεκριμένο κείμενο για να κρατήσουμε την επαφή με τους καταρράκτες της Λεπίδας θεωρούμε ότι το ρέμα Λεπίδας φτάνει λίγο πριν την γέφυρα για το χωριό Πλάτανος. Άλλωστε σε πιο ακριβώς σημείο το ίδιο ρέμα αλλάζει όνομα είναι αντικειμενικά δύσκολο να καθοριστεί.